Inspiration

7 moderne idéer til tidssvarende vægdekoration

En flot vægdekoration giver et frisk pust til ethvert rum i dit hjem.
Men når du først skal i gang, kan det være svært at vide, hvor du skal lægge dine kræfter. Hvordan du bruger rummet, kan have stor betydning for hvilken vægpynt, der giver det rigtige udtryk – og funktion.

I dette blogindlæg giver vi dig 7 idéer og inspiration til, hvordan du frisker dit hjem op med moderne vægdekorationer.


Vi kommer blandt andet ind på:

1) Bryd den flade kontur i rummet med smukke hylder

2) Byd dine gæster velkommen med dekorative knager

3) Vægure som tidssvarende decor

4) Bring naturen ind i hjemmet med fantastiske planteophæng

5) Pryd dine vægge med smukke spejle

6) Skab en personlig fortælling i hjemmet med plakater

7) Giv dit hjem et personligt touch med spændende dekorationer

Hvad er vægdekorationer?

Du kan nemt løfte det visuelle udtryk i hjemmet ved at pynte de nøgne vægge med pæne og tidssvarende vægdekorationer såsom klassiske hylder eller elegante vægure.

I ordets reneste forstand er vægdekorationer enhver slags pynt, der hænger fra væggen. Det kan for eksempel være hylder, vægure, planteophæng, vægkrukker, vægpotter eller knager – hvis du kan hænge det på væggen, kan det fungere som et dekorativt element i hjemmets visuelle udtryk.

Du kan også tilføre rummet nye farver ved at bruge vægdekorationer uden at skulle hive i malertøjet. For selvom hvide vægge er klassiske i moderne hjem, kan de hurtigt blive kolde og kedelige uden pæn decor. På den måde kan en flot hylde i træ bryde med det monotone farveudtryk og tilføje hjemmet et personligt og kreativt udtryk. 

Dit hjem kan også blive mere dynamisk og levende gennem vægpynt. Pynt til væggen kan nemlig bryde med den ellers flade kontur, der kendetegner nøgne og kedelige vægge. 

Lad dig inspirere af vores brede sortiment i vægdekorationer til dit næste indretningsprojekt. 

Du kan blandt andet finde ModernRooms klassiske hylder i træ, knager, vægure og flotte planteophæng til stuen, køkkenet eller værelset.

1. Bryd den flade kontur i rummet med smukke hylder

7 moderne idéer til tidssvarende vægdekoration

Mange flade vægge i rummet kan hurtigt afgive en tom og kold fornemmelse. 

Ved at hænge flotte og moderne hylder op i rummet, kan du nemt bryde med den flade kontur og skabe en mere dynamisk energi.

Samtidig fungerer hylden også som et praktisk opbevaringssted til dine højst elskede krydderier, granola eller noget helt tredje. På den måde kan dine gæster også få en fornemmelse for din gode smag – både i indretning og mad.

Få dette look: Ruche Shelving Hylde - S - Hvid

2. Byd dine gæster velkommen med dekorative knager

Tænk kreativt, så det knager: Knager er også en god måde at bryde rummet op på. 

De hænger som regel i entréen og er derfor noget af det første, dine gæster bliver præsenteret for. Med andre ord er det dit hjems førstehåndsindtryk til nye gæster. Dog kan man også hænge knager op inde i soveværelset eller ved garderobeskabet, og udstille ens smukke nye strik, eller andet man gerne vil vise frem.

Derfor er det et godt indretningstip, at du nøje overvejer, hvilke knager du har hængende. 

For eksempel denne funktionelle og moderne knagerække fra By Wirth fremstillet i egetræ og læder.

Få dette look: By Wirth Rack Knagerække 6 dot - Eg

3. Vægure som tidssvarende vægdekoration

Hold styr på indretning og tid på en og samme gang. Ved at pynte din væg med et flot vægur kan du tilføje rummet et dekorativt element, der samtidig lader dig følge med tiden. 

Det kan for eksempel være et elegant og minimalistisk vægur fra Karlsson i mørkeblå farve, der står i flot kontrast til den hvide væg. Du kan på den måde tilføre rummet en ekstra farvenuance, der sikrer et stilet og personligt touch til din boligindretning.

Få dette look: Karlsson Present Time Wall Clock Stretch

4. Bring naturen ind i hjemmet med fantastiske planteophæng

Planteophæng fungerer som fremragende pynt til væggen. 

Samtidig får du også mulighed for at bringe lidt natur ind i hjemmet. Det er almindelig kendt, at planter i hjemmet kan være med til at rense luften og reducere stress

Derfor er planteophænget den ideelle udsmykning til dig, der både går op i indretning og personligt velvære. Du kan for eksempel lade dig inspirere af denne flotte samling af planteophæng fra Present Time i forskellige farver.

Har du brug for yderligere tips og tricks til planteophæng, kan du her læse mere om, hvordan du kan få naturen ind i hjemmet.

Få dette look: Planteophæng fra Present Time i forskellige farver og størrelser

5. Pryd dine vægge med smukke spejle

Lille spejl på væggen der, hvem har det skønneste hjem i landet her? 

Svaret må være dig, såfremt du har et smukt spejl hængende. Spejle kan nemlig nemt være nogle af de smukkeste billeder, vi har hængende i hjemmet – fordi det netop er os selv og vores gæster, vi kigger på.

Spejlet kan også være med til at tilføre rummet en større rummelighed. 

Derfor er et godt indretningstip at være på udkig efter flotte og elegante spejle. Såsom disse spejle med lysestage fra Chic Antique, hvor lyset kan spejle sig og skabe ekstra lys og hygge.  

Få dette look: Chic Antique Lille Væg Stage m. spejl

6. Skab en personlig fortælling i stuen med plakater som vægdekoration

Plakater er med til at skabe et meget personligt og trendy udtryk i din stue. 

Hvad enten det er plakaten fra din yndlingsfilm, et humoristisk citat eller kunstnerisk billede, er plakaterne med til at løfte hjemmets visuelle udtryk.

Hos ModernRoom finder du et bredt sortiment af plakater, der tilfredsstiller enhver smag. For eksempel denne elegante og kunstneriske plakat med en sukkulent som motiv.


Få dette look: Black and white succulent plakat

7. Giv dit hjem et personligt touch med fritstående dekorationer

Udover dekorationer og pynt til væggen kan du pryde hjemmet med stilfuldt interiør til borde og gulv. Disse dekorationer sikrer dit hjem et nydeligt og personligt touch, så enhver gæst straks bliver betaget. 

Det kan for eksempel være dekorative fødselsdagstog fra Bloomingville, eller denne flotte, fransk inspirerede toiletpapirholder fra Chic Antique.   Få dette look
Køb nu: Chic Antique Toiletpapirholder Gulv
Komplet makeover af hjemmet

Er du blevet træt af dine hvide vægge, og er vægdekorationer ikke nok til at skabe det look, du leder efter?  Så skal du nok til at have fat i noget vægmaling. Ved at male en hel væg om kan du lege med kontrastfarver og skabe et levende og unikt udtryk. Hvis du for eksempel maler din væg orange, vil interiør i mat sort stå i skarp kontrast til vægmalingen og skabe et chik udtryk, dine gæster sent glemmer.

Er du blevet inspireret og måske fundet nogle ønsker til din næste vægdekoration? Så husk at du altid med ét klik kan tilføje vores produkter til din ønskeliste på Ønskeskyen. Så er det nemt for andre at finde den helt rigtige gave til dig - og som du faktisk ønsker.