Inspiration

Planteophæng - sådan får du naturen ind i dit hjem

Planteophæng spiller en stor rolle i den grønne bølge, som har gjort sit indtog. Det er mere populært end nogensinde at dekorere sit hjem med grønne planter. Det er dog ikke den traditionelle stueplante i vindueskarmen, du kan læse om her. Vi vil komme med bud på, hvordan du kan få mere farve og liv i dit hjem – også selvom pladsen er trang.

Hos ModernRoom kan du finde noget for enhver smag, forskellige mærker, former, farver og mønster. På den måde kan du tilpasse planteophænget til lige det rum, du gerne vil shine op. Om det skal være roligere farver til sove- og badeværelset eller skal der være flere farver og anderledes overflader til køkkenet, så kan du finde det her. 

Lav dit eget planteophæng til hjemmet

Har du en urtepotte, skål eller en vase, du er særlig vild med? Men som ikke længere passer ind med de andre vaser? Så kan du nemt og enkelt selv forvandle den til en hængepotte. Hængeplanter er rigtig fine at have hængende. De bringer også liv til det hjørne af stuen, der normalt ikke får så meget opmærksomhed.  

Men i stedet for den traditionelle hængepotte, kan du ved hjælp af Macrame lave dit eget ophæng. Macrame er en enkel, men spændende måde, at skabe dit eget look på. Når du skal i gang med Macrame, bestemmer du selv, hvilken farve på snorene skal have. Om de skal matche farven på din urtepotte eller om give lidt farvespil. Du kan her læse en guide til, hvordan du nemt kan lave dit eget planteophæng.

Planteophængene kan du hænge op i forskudte niveauer. Nogle kan hænge højere end andre. Det skaber en flot effekt, samtidig med din grønne oase i stuen rigtig kommer til sin ret.  

Hvis du generelt er interesseret i Do It Yourself (DIY) projekter, kan du også gå i gang med dine egne moderelaterede DIYs. Her er der en liste over modeblogs med DIY tips, hvor du med sikkerhed kan finde lidt inspiration.

Hængepotter til hvert et rum og funktion

Planter kan være rigtig fine og dekorative at have stående. Men i længden kan det også blive kedeligt at have de klassiske urtepotter stående. Hængepotter er på mange måder dekorative og et anderledes indspark i indretningen. 

Både inde og ude kan du skabe din egen dekoration. I soveværelset er det formentlig det mere enkle og underspillede, der passer ind. Det samme gælder badeværelset, som også gerne skal have en rolig atmosfære. Her kan potter i grå og grønne farver passe fint ind. Ikke alene kan de bruges til planter men også til opbevaring på badeværelset. Det kan være alt fra vatrondeller til hårprodukter. 

I stuen og køkkenet kan du med fordel vælge en stærk farve eller et mere dekorativt udtryk. I køkkenet kan krydderurter rigtig komme til sin ret og f.eks hænge i vinduerne – på den måde er de lige ved hånden.  

Skab hygge på terrassen med krukker og urtepotter

Til stuen kan glas være vejen frem, når du vil dekorere lidt ekstra. Dine planter vil ikke kun blive fremhævet. En potte i glas vil også være mere diskret. I stedet for planter kan du også komme lyskæder i, for at skabe hyggebelysning. Hvis du har et par rustikke hylder i træ hængende, kan du lade planteophænget hænge under hylden. På den måde skabes en anderledes og mere dynamisk dekoration. Når sommeren nærmer sig, kan du prøve noget andet end de klassiske krukker på terrassen. Du kan med fordel bruge planteophæng udenfor. De kan pynte fint ved terrassen med forskellige planter i fine sommerfarver. På sommeraftener kan de være med til at skabe en fin stemning - også med lyskæder.

Der er mange muligheder med hængepotter. Du kan skabe præcis det udtryk, du vil have. Skal de spille en fremtrædende rolle i indretningen eller skal potterne skal være en fint baggrundstæppe for resten af din indretning?

Brug planteophæng som vægdekoration

Hængepotterne kan ikke kun hænge fra loftet. De kan også hænge på væggen. De kommer i flere forskellige størrelser og farver. 

I stedet for at dekorere med malerier og billeder, kan du skabe din helt egen plantevæg. At kombinere de forskellige planteophæng kan kreere en spændende effekt, som kan kan gøre din bolig anderledes og mere personlig. Du kan også tilføje farve, alt efter hvilke planter du bruger.

Ved hjælp af forskellige vægpotter i diverse former kan du skabe noget unikt i din bolig. Vi forhandler flere forskellige mærker indenfor planteophæng. Bloomingville har mange forskellige at vælge mellem. Både i forskellige materialer, alt efter hvad du synes bedst om, men også i flere farver og med dekorative detaljer. Du kan på den måde selv vælge, hvordan planteophængene skal bruges. I et af hjemmets mange rum, på terrassen eller som en flot plantevæg. Valget er dit.

Hvor kan jeg ellers finde inspiration til indretningen af stuen?

Hvis du har læst alle vores gode råd igennem, og stadig mangler lidt flere idéer, så kan du finde vores brede udvalg af inspiration og produkter til stuen her. Her finder du blandt andet dekoration, lamper, plaider, møbler og andet boliginteriør, som især vil gøre sig godt i hjemmet samlingsrum: nemlig stuen.

Har mor snart fødselsdag eller har hun bare fortjent en sød gave til stuen? Så har du rig mulighed for at finde inspiration til en lang række gaveidéer til mor lige her