Inspiration

Få en fransk landstil ind i hjemmet med disse tips

Hvis du gerne vil skabe den franske landstil i dit hjem, er det faktisk ikke så svært. I den franske landstil er der nogle gennemgående træk, som du vil blive præsenteret for her. 

Vi har det meste, du skal bruge til at skabe den romantiske franske landstil eller romantiske stil derhjemme.

Som basis i den romantiske indretning kan du med fordel have hvide møbler. Hvis de er blevet lidt slidte eller ser lidt brugte ud er det faktisk bare et plus. Vintage-looket er en stor del af denne franske landstil. 

Ting behøver heller ikke at matche, så du kan sagtens have 6 forskellige stole rundt om dit spisebord. Så du kan faktisk mikse og matche og gøre præcis, hvad du selv synes er pænt for at ramme den romantiske stil. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert. 

Brugskunst, du køber, må gerne se ud som om du lige har handlet på et loppemarked i Sydfrankrig.

Det vil sige fransk brugskunst i romantisk stil,  som gerne har et sødt, lidt slidt look - som fx disse søde lysestager. De fås i flere størrelser, og det ser ikke alene sødt ud, men understreger også den romantiske stil, hvis du har flere stager i forskellige stager. 

Fransk landstil passer overalt i dit hjem

Den romantiske stil passer godt til alle værelser i dit hjem - og det er overraskende let at få fransk stil ind i hele hjemmet. For brugskunst i en fransk landstil passer ind i både køkken og badeværelse udover naturligvis din stue. 

Hvis du klikker her, kommer du direkte til brugskunst i fransk landstil fra mærket Chic Antique, som virkelig rammer plet på stilen. 

Farveskala for fransk landstil og romantisk brugskunst

Udgangspunktet for farveskalaen til din franske landstil skal være douce eller afdæmpet. Forestil dig, at dine møbler og brugskunst har været udsat for den stærke franske sol i et par år, så ingen farver er klare eller stærke længere. Blødt og blidt er kodeord for den franske landstil. 

Franske farver er romantiske.Tænk i naturlige og lyse farver med romantiske indslag, det vil sige:

- Hvid, lysegrå, hørfarvet
- Indslag af lyserød, lyseblå, lysegrøn

Brugskunst til fransk indretning

Med den rette brugskunst kan du hurtigt få den franske stil ind i din indretning. Hold dig til ting, der understøtter den romantiske stil, fx: 

- Lamper, med rustikke eller romantiske skærme eller bare en rå elpære i en fed sokkel med stofkabel

- Fade

- Spejle

- Ure, vi synes dette ur har alt rigtigt i den franske landstil!

- Køkkenrulleholder, i fil de fer

- Taburetter, gerne i unika look, som fx disse i genbrugs agtigt look

- Små borde, dette lille runde i antiklook passer godt med en lille buket eller et duftlys

- Bakker, dette sæt bakker giver det helt rigtige look

Fransk indretning i køkken, bad og stue

På badeværelset er det både praktisk og spot on på den franske landstil med denne kurv fra House Doctor. Meraki har desuden et stort univers af søde ting, hvor de fleste passer storartet i den romantiske stil … og dufter dejligt.  Desuden er vi vilde med, at Meraki ikke indeholder parabener eller farvestoffer.  Se vores udvalg af Meraki her

I køkkenet kan du skabe stilen med vinholdere, køkkenrulleholdere og søde ting i akacietræ.  Kig også i vores udvalg af Nicolas Vahé for smagen af Frankrig, men også for udseendet!

Og sådan er det med det meste brugskunst i den franske landstil - det passer lige godt uanset hvor i dit hjem, du sætter det. De fleste materialer kan desuden tåle at være både indendørs og udendørs - så lidt vandsprøjt fra køkkenvasken eller håndvasken på badeværelset giver bare  den franske landstil lidt mere karakter. Skulle du få behov for at tørre op, synes vi at de strikkede håndklæder fra By Lohn passer perfekt til den den franske stil. 

Fransk landstil - også udendørs

Hvis du vil gøre din franske landstil helt gennemført, kan du trække den med udendørs. Fyld forhaven, altanen, terrassen eller baghaven med bakker, plantekasser, vandkander, lanterner og lys i zink, glas, kurv/siv, fil de fer eller andet.

Krukker og potter i terrakotta og eller zink er et absolut must, men alle andre krukker med patina fungerer fint. Er krukkerne ikke slidte, kan du gnubbe lidt aske, the eller kridt på dem. Det giver rette look af at have stået udendørs i et par år. For at fange den romantiske landstil må du gerne have krukker i forskellige størrelser.

Der er visse planter og blomster, der får ekstra meget igen i den franske landstil. Naturligvis er alle blomster og planter, vi ser i Sydfrankrig et godt valg - citrontræer, buskbom og oliventræer, fx. Og så er der duftende planter - lavendel, roser, duftgeranium og krydderurter.  

Og sæt gerne lysspyd i dine potter. Dette fine spyd med glas passer perfekt til at byde velkommen med et lille fyrfadslys eller LED lys i på din terrasse, balkon eller ved din entredør. Og det passer helt perfekt i den franske, romantiske stil.

Når det kommer til at vedligeholde et rent hjem, gælder det ikke altid om at bruge de hårdeste rengøringsmidler. Langt hen ad vejen vil det være tilstrækkeligt at bruge miljørigtige rengøringsmidler, som både er bedre for din generelle sundhed, men også for miljøet. Læs mere om, hvordan du gør miljørigtigt rent her. 

Typer af møbler med fransk landstil

Hvad møbler angår, kan du tænke fransk landstilsindretning eller den romantisk stil sådan her: 

- Møbler må gerne være i Louise Seize stil eller med ben, der vender lidt udad

- Store skabe med glaslåger og s-prosser

- Kommoder og borde med skuffer

- Slagbænke

- Små reoler

- Knagerækker 

- Serveringsvogne, den på billedet kan du ser nærmere på her